Siirry suoraan sisältöön

Uusi vuosi Korvatunturissa 29.12.2023-2.1.2024

Uuden Vuoden kaamosvaellus maagisessa Korvatunturin maisemissa 29.12.2023–2.1.2024. Lähde mukaan lumoavalle ja talviselle hiihtovaellukselle Itäkairaan. Vaikka kaamos on vuoden pimeintä aikaa, pilkkopimeää ei ole. Me olemme lähellä napapiiriä, jossa aurinko on kaamoksen aikaan lähellä taivaanrantaa. Sen vuoksi aurinko paistaa ilmakehän yläosiin ja sieltä siroaa maahan hajavaloa, joka parhaimmillaan tuo mitä hienointa väriloistetta täydellisessä luonnon hiljaisuudessa. 

Viiden päivän ja neljän yön mittainen talvivaellus tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua Korvatunturin upeisiin maisemiin kaamosaikaan turvallisesti paikallisten oppaiden seurassa.

Ja jos sää sallii niin suuntaamme kohti aitoa ja oikeaa Korvatunturia, jossa toivon mukaan pääsemme kokemaan Uuden Vuoden 2024 taikuuden. 

Kuvassa vaelluksen oppaat Kirsi ja Outi

Ohjelma

Vaelluksella hiihdämme Urho Kekkosen kansallispuiston alueella Kemihaarasta Korvatunturin maisemiin ja takaisin. Liikumme jylhässä vanhassa metsässä sekä ylitämme isoja erämaajänkiä. Jos sää sallii, niin vaelluksen kolmantena päivänä käymme Korvatunturin huipulla ilman ahkioita. Yövymme omissa teltoissa Vieriharjun kämpän ja Rakitsanojan kammin läheisyydessä, joita voimme tarvittaessa hyödyntää tarvikkeiden huoltamiseen muut vaeltajat huomioiden. Viimeisenä yönä yövymme Vieriharjun pihapiirissä, jossa on saunomismahdollisuus.  Päivämatkat ovat noin 15 km, joten retki soveltuu normaalin peruskunnon omaaville.  

Hinta: 435 € per henkilö € sis. alv ja Metsähallitukselle maksettavan käyttökorvausmaksun 

Lähde mukaan yksin tai porukalla

Vaelluksen osallistujamäärä on 2–10 henkilöä. Voit lähteä mukaan yksin tai vaikkapa kaveriporukalla.

Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostitse täytettäväksi esitietolomakkeen. Siinä kysytään muun muassa terveystietoja, jotta voimme varmistaa turvallisuutesi. Lisäksi kysymme myös henkilötunnuksesi, jota tarvitaan rajavyöhykeluvan hakemiseen. Henkilökohtaisia tietojasi ei tallenneta rekisteriin, vaan ne poistetaan heti kun niille ei enää ole tarvetta.  

Opastettu hiihtovaellukseen sisältää:

 • Oppaiden palvelut ennen vaellusta. Jos sinulla on ennen vaellusta kysymyksiä voit, koska tahansa olla meihin yhteydessä. Autamme mielellämme mieltäsi askarruttavissa asioissa. Osallistujille perustamme oman WhatsApp – ryhmän, jossa on helppo kysellä meiltä ja muilta, sopia vaikkapa kyydeistä ja tutustua muihin seikkailijoihin.
 • Turvallisuusasiat. Laadimme vaelluksesta turvallisuussuunnitelman. Huolehdi itselle voimassa olevat tapaturmavakuutukset. 
 • Saat meiltä ennen vaellusta kattavan varustelistan ja vinkkejä vaellukselle valmistautumiseen. 
 • Tarvittaessa pidämme ennakkoon tapaamisen Teamsilla, jossa käymme läpi vaelluksen suunnitelmaa, varusteita ym. käytännön asioita.
 • Kahden oppaan palvelut vaelluksen aikana. 
 • Rajavyöhykelupa. Korvatunturi sijaitsee rajavyöhykkeellä ja sinne meneminen on luvanvaraista. Me hoidamme luvat kuntoon puolestasi. 

Vaellus sopii sinulle: 

 • Omaat hyvän peruskunnon
 • Kokemus talvella ulkona yöpymisestä on eduksi
 • Et säikähdä pakkasta ja talvisia olosuhteita. Pakkaslukemat voivat olla melkein mitä vain.
 • Haluat viettää erilaisen uuden vuoden hiljaisuudessa luonnon helmassa

Nämä asiat sinun tulee hoitaa itse:

 • Matka- ja tapaturmavakuutuksen itsellesi.
 • Varustelistan mukaiset varusteet, jotka soveltuvat hyvin talvisiin olosuhteisiin ja pakkaskeleihin. HUOM! Kaikkea ei kannata ostaa itselleen, mikäli tämä on sinun ensimmäinen talvivaelluksesi. Varusteita voi myös vuokrata.
 • Meillä on myös lainata joitain varusteita esimerkiksi ahkioita. Laita meille sähköpostia (sompaoutdoors@gmail.com) mikäli sinulta puuttuu joitain talvivaelluksella tarvittavista varusteista niin katsotaan mitä meillä lainata.
 • Retkiruokailut. Annamme mielellämme vinkkejä retkiruokailusta ja hyväksi havaituista nikseistä.

Talvivaelluksen reittisuunnitelma: 

Päivä 1: Kemihaara – Vieriharju n. 10 km

Päivä 2: Vieriharju – Rakitsanoja n. 7 km

Päivä 3: Rakitsanoja – Korvatunturi – Rakitsanoja n. 20 km

Päivä 4: Rakitsanoja – Vieriharju n. 7 km

Päivä 5: Vieriharju – Kemihaara n. 10 km

Vaellus toteutetaan, kun osallistujia on vähintään kaksi (2) henkilöä. Vaelluksen ikäraja on 18 vuotta ja vaellus on päihteetön. 

Vaellukselle voi osallistua vain ja ainoastaan terveenä. Virustaudin tai muun rajoittavan tekijän ollessa päällä retkelle ei voi lähteä. Puolikuntoisena tai kipeänä osallistuminen aiheuttaa usein suuria haasteita ja tarpeettomia riskejä erämaassa. Tämän vuoksi olkaa rehellisiä itsellenne ja osallistukaa vain, jos kroppa sallii.

Vielä on aikaa testata varusteiden toimivuutta ja käyttöä, kokeilla ahkion vetämistä ja suunnitella ruokalistaa. Pakatkaa varusteenne vedenpitävästi viimeistään edellisenä päivänä niin että lähtöaamuna on jäljellä enää vain viimeistelyjä ja ahkion pakkaus. Pakkaus on hyvä tehdä esim. kestokasseihin, josta tavarat on helppo siirtää ahkioon. Ahkioiden pakkaaminen tehdään Kemihaarassa. Teltan kunto, vetoketjut ja osat on myös hyvä tarkistaa ennen vaellusta.

Pidämme hyvissä ajoin ennen lähtöä vielä Teamsin kautta tapaamisen, jossa käymme huomioitavia asioita läpi. Tuolloin voimme käydä myös läpi, mikäli teillä on jotain mielen päällä ja toki meille voi aina myös soittaa tai laittaa sähköpostia jo aiemminkin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kunnioitamme keliolosuhteita ja oppaat tekevät päätökset ryhmän liikkeistä turvallisuus etusijalla.

Voit maksaa vaelluksen kerralla tai varausmaksun 100 euroa. Loppusumman saat laskulla, joka erääntyy kuukausi ennen vaellusta. Mikäli haluat maksaa Smartumin, Edenredin tai ePassin liikuntaeduilla ota meihin yhteyttä sähköpostilla sompaoutdoors@gmail.com.

Hinta ei sisällä vaelluksella nautittavia ruokia, kuljetuksia Kemihaaraan tai sieltä takaisin eikä mahdollisia majoituksia ennen ja jälkeen vaelluksen. Mikäli tarvitset apua majoituksen järjestämisessä, niin kysy meiltä vinkkejä majoituspaikoista. Kimppakyydeistä voidaan myös sopia ennen vaellusta. 

Katso tilaus- ja sopimusehdot alta.