Siirry suoraan sisältöön

Sompa Outdoorsin syntyhistoria ja tausta

Ihmisten auttaminen ja se, että ollaan aidosti ihminen toiselle ihmiselle, on meillä molemmilla sydäntä lähellä. Sekä kannustaminen ja yleensäkin rohkaiseminen toisten auttamiseen, mahdollisesti täysin uuteen tai jopa pelottavaankin tilanteeseen ja kuitenkin aina ennen kaikkea oma turvallisuus huomioiden. Tästä saa lisää oppia meidän pitämillä ensiapukursseilla.

Lisäksi ensiavun osaaminen tuo turvallisuutta myös erämaa olosuhteissa, kauempana asutuskeskuksista avun viiveen ollessa pitkä. Ja haluammekin olla osana jakamassa, luomassa ja kehittämässä tätä osaamista myös haastavissa olosuhteissa meidän omalla tietämyksellämme ja ammattitaidollamme. Tästä taas voi kuulla lisää ja saada oppia meidän eräensiapukursseillamme.

Meillä molemmilla on vankka, vuosien kokemus kouluttamisesta, Outilla Partion ja Kirsillä Punaisen Ristin kautta, molemmilla lisäksi töiden kautta. Luonnossa liikkuminen on meille hyvin luontevaa, meillä on lapsesta saakka ollut mukana perityt tiedot ja taidot luonnossa liikkumiseen sekä luonnonantimien hyödyntämiseen.

Olemme lisäksi kokeneita vaeltajia, yksin, yhdessä ja porukassa. Itäkaira on meidän ”omia maita” ja tällä tarkoitamme nimenomaan meidän omaa paikallisuuttamme ja lappilaisuutta. Haluamme, että aivan jokaisella on mahdollisuus päästä kokemaan luonnon parantava ja rauhoittava vaikutus, joten pyrimme tulevaisuudessa mahdollistamaan tätä retkien ja vaellusten eri teemoilla nimenomaan matalalla kynnyksellä. Näitä tullaan tarjoamaan meidän lyhyemmillä retkillämme kuten myös pidemmillä vaelluksilla.

Meidän persoonat täydentävät toisiaan, Kirsi on seikkailunhaluinen ja räväkkä, Outi taas rauhallinen ja harkitseva, molemmat hyvin määrätietoisia ja ongelmanratkaisutaitoisia. Meille luonnon kestävä käyttö ja kehittäminen on tärkeää. Samoin paikallisten toimijoiden ja muiden pienyrittäjien yhteistyö, tuetaan toistemme palveluita.

Ja siitä se ajatus sitten lähti perustaa yhteinen yritys, samankaltaisista tavoitteista, arvoista ja periaatteista. 🤝😊 Nähdään kursseilla, retkillä ja vaelluksilla! 🧡

kIRSI JA OUTI

Kirsi on töissä Lapin alueella hoitotason ensihoitajana. Hän on myös Erä- ja luonto-opas (AT) sekä ensiavun ja terveystiedonkouluttaja (ETK). Lisäksi hällä on kokemusta kriisinhallinta- ja konfliktialueella työskentelystä ulkomailla (mm. rauhanturvaajana, Punaisen Ristin kansainvälisenä avustustyöntekijänä). Ahkerasti touhuaa myös Punaisen Ristin vapaaehtoistyössä kuten esimerkiksi ensiapuryhmätoiminnassa.

Hän on syntyjään Itäkairasta, kasvanut ja lapsuuden viettänyt metikossa. Harrastuksia ovat mm. monipuolisesti urheilua, kalastukseen saanut uudet sytöt muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen, samoin marjastus, sienestys, villiyrtit ja muitten luonnonantimien hyödyntäminen saa aina lähtemään luontoon, myöskin erilaiset käsityöt luonnistuu näppärästi.

Kirsi kuuluu tähän kastiin joita voi kuvailla sompiolaisen korpisinnin omaavaksi. Hän on tämän lisäksi räiskyvä, iloinen, toimeen tarttuva ja he, jotka joskus olleet puolen kilometrin säteellä Kirsistä niin varmaan allekirjoittavat, että hällä saattaa olla hippasen tarttuva ja kuuluva nauru ja se irtoaa vielä kohtalaisen herkästi.

”Ihan jokainen voi vaikuttaa omilla teoillaan siihen, että tehdään asia ja teko kerrallaan maailmasta hieman parempi paikka.”

Outi on pitkänlinjan ensihoitaja Lapissa. Erä-ja luonto-oppaan (AT), ensiavun ja terveystiedonkouluttajan (ETK) sekä ammatillisen opettajan pätevyyden omaavana on koulutus- ja opastuspuoli hallussa, kuri ja järjestyskin löytyy, rennoin ottein tietenkin. Pitkä partiohistoria on tuonut kokemusta ryhmänhallintaan, opastukseen ja ohjaamiseen. Leirit, retket ja kaikenlainen luonnossa toimiminen on kuulunut elämään pienestä pitäen.

Hän on syntyjään Meri-Lapista, pitkän Kemijoen vartta noussut ihan latvavesille saakka asumaan ja elämään. Pienestä pitäen on Itäkaira kuulunut elinpiiriin ja suurimman osan elämästä onkin asunut ns. mettäperällä.

Harrastuksiin kuuluu mettästys pohjiksen kanssa, kalastus, marjastus, muuten vain kuljailu mettissä ja luonnon helmassa sekä kämppäelämä. Talvella murtsikkahiihto ja potkukelkkailu on in. Poronhoito kuuluu tärkeänä osana koko perheen elämään.

Outi on luonteeltaan rauhallinen, harkitseva, eikä suotta pienistä hätkähä, mutta tarvittaessa hyvinkin rivakka liikkeinen ja toimeen tarttuva. Monenmoista tarinaa riittää kerrottavaksi ja tietämystä paikallisesta historiasta sekä alueen nykytilasta.

”Kaikilla on oma tarina joka soljuu eteenpäin kuin virtaava vesi, välissä on kuohuvia koskia ja haasteita pysyä pystyssä mutta tulee myös suvantoja missä voi hengähtää hetken. Jokaisen tarina on yhtä tärkeä, jokaisen tarina on yhtä arvokas.”